Uw CV installatie inregelen

Met het juist instellen van je CV installatie door Haarman valt veel te winnen. Op comfortgebied, op slijtage, maar met name in uw portemonnee. Zowel bij aankoop van een nieuwe ketel als achteraf.

Door Haarman uw cv systeem te laten inregelen bespaart u gas én u verbetert uw wooncomfort. Twee vliegen in één klap.

Gas besparen

energie besparen

Uw cv inregelen door Haarman is de snelste én goedkoopste manier om energie te besparen. Met een goede cv-inregeling bespaart u 10-20% op uw gasverbruik. Zakelijke gebruikers besparen vaak nog meer! Een goede cv-inregeling geven uw radiatoren of uw vloerverwarming een betere warmteverdeling. Het zorgt ervoor dat het warme water op een goede manier over de radiatoren wordt verdeeld. Resultaat: een aanzienlijk lagere energienota.

Beter comfort

Herkent u deze situatie? Het is buiten koud en één bepaalde kamer wordt maar niet warm. U zet de thermostaat omhoog met als gevolg: de woonkamer wordt te warm. Kortom, u krijgt uw huis niet behaaglijk warm. Door Haarman uw cv goed te laten inregelen warmt uw huis gelijkmatig op. U heeft geen koude of te warme kamer meer, waardoor uw wooncomfort aanzienlijk verbetert.

Langere levensduur cv-ketel

Door Haarman uw cv goed te laten inregelen belast u uw cv-ketel minder. Uw cv-ketel heeft minder energie nodig, gaat rustiger en gelijkmatiger branden en heeft daardoor minder starts en stops. Zo verlengt u de levensduur van uw cv-ketel aanzienlijk, soms wel tot 20 jaar.

Waarom is waterzijdig inregelen nodig?

Waterzijdig-inregelen-foutIn het overgrote deel van woningen zijn de cv-installaties niet ingeregeld. Dit kan als gevolg hebben dat uw nieuwe zuinige Hoog rendement HR ketel werkt als een oude Verbeterd rendement VR ketel, waterzijdig  dient elke radiator het juiste volume water te krijgen.

Bij het waterzijdig inregelen wordt bepaald hoeveel het volume moet zijn en de doorstroomopening ingesteld. Dit voorkomt dat HR cv ketels te hoog in water aanvoer temperatuur moeten pompen. Een aanvoer temperatuur van 80 °C  komt bij de ketel terug met een temperatuur tussen 60 en 75 °C . En dat is te hoog.

Een HR-ketel gaat pas met hoog rendement draaien als de retourtemperatuur lager is dan 58,6 °C. Dan kan waterdamp die bij de verbranding vrijkomt van aardgas condenseren zonder te verdwijnen via de schoorsteen. En gecondenseerde waterdamp (water dus) wordt weer gebruikt om warmte af te geven dit is het HR principe.