haarman Thuiscomfort

 

Vervang uw bad in 1 dag door een inloopdouche

 Veiligheid en gebruiksgemak. Dat zijn de belangrijkste redenen voor mensen om hun bad te vervangen door een inloopdouche. En geloof het of niet: inloopouches kunnen vaak al binnen 1 dag worden afgerond. Wat zijn de opties en waar moet u aan denken als u voor een inloopdouche kiest?

 

Een inloopdouche binnen 24 uur geïnstalleerd

 

Bad eruit, douche erin: gebruiksklaar in 1 dag!

douche in 1 dag
douche in 1 dag

Bij het vervangen van uw oude badkuip of douchecabine denkt u waarschijnlijk aan een flinke verbouwing in uw huis. Niets is minder waar. Haarman plaatst uw comfortdouche binnen 1 dag, met behoud van tegelwerk!

 

Haarman is lid van thuiscomfort

 

Een bad of een hoge douchebak is niet altijd praktisch en soms zelfs onveilig. In- en uitstappen is soms onmogelijk of wordt steeds lastiger. En u loopt het risico op uitglijden. Heeft u er weleens over nagedacht om uw badkamer veiliger te maken, maar ziet u op tegen een langdurige renovatie met veel overlast en stof?

 

Douche in 1 dag

Haarman biedt hiervoor dé oplossing. Met verschillende douchesystemen van onder andere Kinemagic die in vrijwel elke badkamer kunnen worden toegepast, vervangen wij uw huidige bad of douche door een comfortabele en ruime douche. En dat zonder ingrijpende verbouwing, binnen 1 dag. In de ochtend maakt u nog gebruik van uw oude badkamer en ’s avonds doucht u in uw nieuwe en veilige inloopdouche met lage instap!

 

https://youtu.be/tynX1UheopA

 

Er zijn verschillende goede redenen denkbaar om uw bestaande bad te vervangen door een inloopdouche:

Reden om te kiezen voor een inloopdouche: 

  • Ik ga nooit in bad
  • Ik ben bang om te vallen
  • ik ben niet meer zo flexibel

Praktische afwegingen inloopdouches

Bij het plaatsen van een inloopdouches denkt Haarman graag met u mee over enkele praktische zaken:

Plaats in de badkamer van een inloopdouche

Is uw bad geplaatst in een hoek of tegen een tegelwand, dan kan uw nieuwe inloopdouche daar eenvoudig voor in de plaats komen. In dat geval blijven de wand- en vloertegels behouden en zijn de watervoorziening en afvoerleidingen al op de juiste plek aanwezig.

Kiest u ervoor om uw vrijstaande bad te laten verwijderen en te vervangen door een lage douchebak of zelfs een inloopdouche?? We zien vaak dat dergelijke baden in de buurt van ramen zijn geplaatst, een gegeven dat u wilt vermijden in uw nieuwe doucheruimte. Dan doet u er goed aan om de douche op een andere plek te laten installeren, al dan niet te ver verwijderd van de bestaande water- en afvoerleiding.

Hieronder ziet u dat de inloopdouche op de plek van het bad is geïnstalleerd, tegen de muur zodat er meer instapruimte is aan de kant van het raam.

Inloopdouche

Inloopdouche

Grootte van de inloopdouche

Inloopdouches zijn zo groot of zo klein als uw badkamer dat toelaat. Vaak laat de verwijdering van het bad voldoende ruimte over voor een ruime en comfortabele douche. Ook de douchevloeren en wanden zelf komen in allerlei soorten en maten, zodat er voor u altijd een passende oplossing is.

Bad verwijderen

Uw oude bad verwijderen wordt uiteraard geregeld door Haarman. Wij voeren het bad vanzelfsprekend ook voor u af. Op die manier hebt u er helemaal geen omkijken naar en is het eindresultaat een prachtige, schone en nieuwe badkamer… mét een inloopdouche!

Tijdens de installatie van de inloopdouche

Haarman controleert bij de installatie de volgende punten:

  • De conditie van bestaande leidingen. Indien nodig worden deze vervangen.
  • De onderbouw en ondervloer op schimmel en rot. Zo nodig wordt dit gerepareerd.
  • De staat van de douchekraan in uw inloopdouche. Als u ooit uw kraan wilt vervangen naar een simpeler en makkelijker model, dan is dit het moment.

Douchen met of zonder drempel

Zelfs met drempel kent de inloopdouche een lage instap, waardoor u er gemakkelijk in en uit kunt lopen. De installatie hiervan is eenvoudiger, omdat de installateur de vloer kant-en-klaar in de badkamer plaatst.

Een inloopdouche is ook volledig zonder drempels mogelijk. Dan moet de vloer zodanig aflopen of de omliggende vloer verhoogd worden om het water af te voeren. Dit vraagt om meer aanpassingen in de badkamer en zal om die reden wat meer tijd in beslag nemen.

Uitvoering van de inloopdouche

Een doucheruimte valt uit te rusten met meerdere opties. Denk aan een wandbeugel, een opklapbare douchezitting of een douchekruk, een antislipvloer en veiligheidsglas. Voor sommige opties kiest u nu, andere volgen misschien later. Maar het is handig als u vooraf weet of dit mogelijk is in uw douche.

Inloopdouche met douchezitje en wandbeugels.

Inloopdouche met beugels en douchezitje

Bent u al geïnteresseerd? Bij Haarman geven wij u graag meer uitleg en informatie over douche in 1 dag en komen vrijblijvend langs voor een offerte.