Badkamerspecialist Hansgrohe heeft onderzoek laten doen naar de badkamergewoontes van de Nederlanders in hun badkamer. Wat blijkt: meer dan de helft van de Nederlanders verlangt naar iets groters. De enquête werd in december 2015 uitgevoerd door een marktonderzoeksbureau onder 200 mannen en vrouwen in heel Nederland in de leeftijd van 18-55 jaar.

Verlangen naar groterhansgrohe-raindance

De respondenten gaven aan dat – als het gaat om het uitkiezen van de juiste douche – de grootte er wel degelijk toe doet. Meer dan de helft van de Nederlanders (55 procent) verlangt naar iets groters; echter gaat het tweederde van de mensen dan om meer ruimte in de douche voor hun flesjes douchegel en shampoo en niet om ruimte voor gezelschap.

Romantisch samenzijn

Ruim 64 procent gebruikt de douche voor een romantisch samenzijn, waar 20 procent van de singles doucht met een nieuwe partner en de ander het hof maakt tijdens het wassen. Koppels die niet samenwonen, genieten meer van dit plezier (71 procent) dan koppels die samenwonen (61 procent). De enquête toont ook aan dat meer dan twee derde van de 25-35 jarigen vaker doucht met iemand anders (67 procent), terwijl slechts 32 procent van de 45-55 jarigen hier ook zin in heeft.

Man versus vrouw

Tevens tonen de enquêteresultaten hoe douchegewoontes verschillen tussen de seksen en afhangen van de relatiestatus. Koppels die samen leven gebruiken de badkamer graag als ruimte voor ontspanning: een plek waar zij in hun eentje kunnen relaxen (33 procent). Een reden die weinig wordt gegeven door koppels die niet samenwonen (31 procent). Mannen zoeken vaker een moment voor zichzelf in de douche: 29 procent van hen zegt dat zij daar hun toevlucht tot rust en stilte zoeken. Van de vrouwen bevestigt slechts 24 procent dit. De meeste Nederlanders (59 procent) geven aan dat douchen hen helpt om te ontspannen.

Gedeelde badkamers

Het stereotypebeeld van de preutse Nederlander verdwijnt als er gekeken wordt naar het delen van zowel de badkamer als de douche. Van de vrouwen vindt 32 procent het niet vervelend om de badkamer te delen, bij mannen is dit percentage 27 procent. 35 procent van de Nederlanders zegt dat ze tijdens het douchen niet alleen in de badkamer zijn, slechts 5 procent wijt dit aan het typische (ochtend)spitsuur in de badkamer.

Raindance Select douches

Hansgrohe biedt met haar Raindance Select handdouches en Rainmaker Select hoofddouches een ruime keuze aan douches, in verschillende formaten en met meerdere straalsoorten. De zachte druppels van de RainAir-straal, de krachtigere mono-straal en de RainStream-watervalstraal geeft met haar losse stralen een verkwikkende massage. Zo is er altijd een comfortabele douche en aangename straalsoort die bij iedere gebruiker van de badkamer past, of er nu alleen of samen van genoten wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *