CV ketel vervangen?

Met de huidige gasprijzen is het verstandig om over uw oude cv-systeem na te denken; Voldoet deze nog aan de eisen? Is mijn Cv-ketel wel energiezuinig? Is mijn ketel te combineren met een Hybride warmtepomp? Is mijn Cv-ketel wel voorbereid op evt. andere gassoorten? enz.

Hybrid Ready

Alle cv-ketels die wij leveren zijn Hybrid Ready. Dat wil zeggen dat ze voorbereid zijn om gekoppeld te worden met duurzame systemen zoals bijvoorbeeld een zonneboiler of een hybride warmtepomp. Dat kan direct bij aanschaf, maar ook later nog zodat je stapsgewijs kan verduurzamen. Verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu. Met een hybride warmtepomp bespaar je tot wel 70% op jouw gasverbruik.

Wanneer uw CV ketel kapot is of er is een storing, dan is het lastig om zelf te bepalen wat slim is: moet de cv ketel vervangen worden of moet deze worden gerepareerd? Haarman adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze.

Heeft u gekozen voor vervanging dan heeft Haarman voor elke woonsituatie een passende cv ketel. Bovendien installeren wij de ketel zelf en regelen de installatie optimaal in. Deskundig en met 2 jaar volledige garantie.

Als erkend gastechnisch installateur worden door ons uiteraard ook de gas branderdruk en rookgasafvoer getest, gemeten en ingesteld, dit zorgt voor de juiste (zuinige) verbranding in uw toestel en het hoogste rendement. Bovendien voorkomt dit slijtage, vervuiling en storingen.

 

Welke CV ketel heb ik nodig?

Indien u zelf alvast vooronderzoek wilt doen, moet u weten waar u rekenschap mee moet houden. Het aanbod van CV ketels is zo divers dat het lastig kan zijn een passende ketel te selecteren. De Remeha ketelwijzer helpt u snel op weg. In slechts 4 stappen krijgt u een advies waarmee u gericht op zoek kan gaan naar de juiste ketel. Hierna kunt u zich verder laten informeren door Haarman voor de meest geschikte cv ketel.

 

Wij zijn een CO-gecertificeerd bedrijf

U kunt dat zien aan het CO-vrij logo. Ook kunt u de naam van ons installatiebedrijf terugvinden in het ‘register gasverbrandings- installaties’ op www.co-vrijregister.nl. De installateur draagt ook (digitale) legitimatie bij zich waarmee hij kan aantonen dat hij voor een gecertificeerd bedrijf werkt.CO gecertificeerd

Uw eigen veiligheid is het waard!

Een CO-vrij certificaat krijgt een installatiebedrijf niet zomaar. Hiervoor hebben de installateurs een vaktechnische opleiding gedaan, is de werkwijze in het bedrijf aangepast en is speciale meetapparatuur gekocht. Ook vindt er controle plaats of het installatiebedrijf aan de wettelijke eisen blijft voldoen.

 

Voordelen van een nieuwe cv ketel

Bij Haarman weet u wat u mag verwachten; Haarman is een all-round Remeha dealer. CV ketels met, net als Haarman, een enorme staat van dienst. CV Ketels die wij van haver tot gort kennen. Mocht het onverhoopt zo zijn dat uw cv ketel vervangen moet worden, dan zorgen wij voor een vrijblijvende offerte. Tussen de twaalf en vijftien jaar is het toch wel tijd om afscheid te nemen van uw ketel. Om te voorkomen dat u ineens in de kou zit, is het het overwegen waard om uw cv ketel voortijdig door ons te laten vervangen, kijkt u maar eens naar de voordelen

  • zuiniger stoken
  • vakkundige installatie
  • optimale zuinige instelling van uw cv-ketel
  • minder kans op storingen
  • schonere verbranding dus beter voor het milieu
  • Nieuw energielabel

Spoedvervanging van uw CV ketel

Indien uw cv ketel niet meer te repareren is en u wilt graag snel een nieuwe ketel. Geen probleem! Haarman zorgt voor spoedvervanging en u heeft dan u binnen 48 uur een nieuwe combiketel. Maar ook als uw cv-ketel nog werkt, kan het een goed idee zijn om hem te vervangen. Want een cv ketel die ouder is dan 15 jaar kan zoveel energie verbruiken dat u beter af bent met een nieuwe HR ketel. Het installeren van een nieuwe cv-ketel duurt maar één dag. Zo kunt u snel genieten van een comfortabele woning.

 

Energielabel

energielabel_woningenElk huis in Nederland heeft tegenwoordig een Energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig uw huis is. Een belangrijk item voor dit label is uw ketel. Met een oude cv ketel krijgt u een lager Energielabel dan met een nieuwe HR ketel. Het Energielabel is steeds belangrijker voor de waarde van uw huis. Door uw ketel te vervangen, kunt u dus de waarde van uw huis verhogen of uw huis makkelijker verkopen.