Quooker kokend water kraan

Als je water uit je Quooker-kraan tapt, tap je exact de hoeveelheid die je nodig hebt. Dat is bij een waterkoker wel anders. Vaak kook je veel meer water dan nodig. Of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je het later opnieuw aan de kook moet brengen. Zonde van de energie!

Het COMBI-reservoir is bovendien gewaardeerd met energielabel A. Dit reservoir levert niet alleen kokend water, maar ook warm water. Dat betekent dat je het water nooit meer hoeft te laten stromen, tot je warm water hebt. Het warme water is er gewoon meteen.

Als je nog niet gewend bent aan een Quooker zie je misschien nog niet het gemak van deze kraan, maar als je er eenmaal aan een gewend bent, zou je nooit anders meer willen.

Het gaat bij deze kraan niet alleen om het gemak bij een kopje thee zetten, hoewel het wel prettig is dat je geen waterkoker meer op je aanrecht hebt staan. Maar denk ook eens aan pasta koken, babyflesjes of speentjes steriliseren, eieren koken, het scheelt allemaal veel tijd met deze kraan.

Hoe werkt een Quooker kokend water kraan? 

Een Quooker bestaat uit twee delen, namelijk een kokend water kraan die op het aanrecht wordt gemonteerd en een reservoir wat onder het aanrecht wordt geplaatst. In het reservoir wordt water bewaard op 110 graden Celsius. Door de hoge isolatiewaarde van het reservoir, kan de warmte nergens naartoe en blijft het water met maar weinig energie op temperatuur. Tap je kokend water uit de kraan, dan wordt het reservoir aangevuld met nieuw water uit de waterleiding.

Bent u al geïnteresseerd? Graag geven wij u graag meer uitleg en informatie over de Quoocker en komen vrijblijvend langs voor een offerte.