CV installatie? dit kunt u zelf doen.

Uiteraard komen wij graag bij u thuis om problemen op te lossen, maar er zijn ook handelingen die u zelf kunt doen. durft u het niet aan? neem dan contact op met Haarman en wij lossen het graag voor u op.

Dit kunt u zelf doen

Raadpleeg altijd eerst de onderhoud instructies in de gebruikershandleiding van uw toestel. Kunt u de gebruikershandleiding niet zo snel vinden? Vind hier uw Remeha handleiding of Nefit handleiding in pdf-formaat.
• Controleer de waterdruk van uw CV installatie enkele malen per jaar. Is de waterdruk te laag, vul dan water bij.
• Draai radiatorkranen enkele malen per jaar helemaal open en dicht. Hierdoor blijven kranen goed draaibaar.
• Reinig de buitenkant van de ketel met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel.

Wanneer en hoe moet u de CV installatie ontluchten, bijvullen of aftappen?

Voor een optimale werking van uw ketel en de cv-installatie kan het nodig zijn de cv-installatie te ontluchten of water bij te vullen.

Wanneer en hoe moet ik de CV installatie ontluchten?

Hoort u een borrelend geluid in de leidingen of worden de radiatoren slechts gedeeltelijk warm, dan zult u de CV installatie moeten ontluchten. U kunt de druk controleren op de drukmeter bij de ketel.

 

Mocht u er met behulp van de instructievideo en de documentatie niet uitkomen, neem dan contact op Haarman.

Wanneer en hoe moet ik water aftappen voor onderhoud?

Het water in uw CV installatie mag alleen worden afgetapt als dat strikt noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als u de installatie laat vervangen. Als u de installatie vaak met vers water vult, kan er ernstige roestvorming optreden. Raadpleeg daarom altijd eerst Haarman.

Wanneer en hoe moet ik mijn CV installatie bijvullen voor onderhoud?

Als de radiatoren niet of slechts gedeeltelijk warm worden en er komt geen lucht uit tijdens het ontluchten, kan het zijn dat de waterdruk van uw cv-installatie te laag is. De waterdruk is af te lezen van de waterdrukmeter.
Als de waterdruk te laag is (onder 1,5 bar), zul u de installatie moeten bijvullen. Voordat u dat gaat doen, is het belangrijk eerst de oorzaak te achterhalen. Dat kan een lekkage zijn. Raadpleeg hiervoor Haarman Installatietechniek.

 

Mocht je er met behulp van de instructievideo niet uitkomen, neem dan contact op met Haarman.

Wanneer en hoe moet ik mijn cv-ketel resetten?

Een reset is een tijdelijke oplossing waarmee u een storing tijdelijk negeert. Het is geen oplossing van de storing, maar zorgt ervoor dat u even kan douchen of de verwarming kan aanzetten. Hoe u de ketel kunt resetten staat in de gebruikershandleiding.