Maak jij je schuldig aan deze fout onder de douche?

Maak jij je schuldig aan deze fout onder de douche?

Het is koud en het liefste rollen we onszelf in een dekentje en pakken we zo vaak mogelijk een warme douche. Maar hoe hemels zo’n warme douche ook voelt, je huid en gezicht nemen het je niet in dank af.

 

WARM, WARMER, WARMST

Die warme waterstralen die je lijf en je gezicht kriebelen, heerlijk. Weg met die stress. Hallo relaxsensatie! Maar de hitte van de douche is juist hetgeen dat je huid kan beschadigen. Het kan je tere huidje uitdrogen en voor irritatie zorgen. Wanneer je het combineert met zeep wordt het alleen maar erger.

Maar naast die hitte ligt er nog een boosdoener op de loer. De kracht van je douchestraal speelt ook een grote rol bij huidbeschadiging. Wanneer je een douchekop hebt waarbij het water via een harde straal op je huid terecht komt, hoe minder dankbaar je huid is. Want ook de hardheid van de straal kan leiden tot een rode huid, beschadigingen en een grotere kans op (meer) rimpels. Hoe dan? Door de waterstralen wordt de huid naar beneden geduwd en getrokken waardoor de soepelheid van je huid wordt aangetast.

Zorg ervoor dat je je huid na het douchen goed insmeert met bodylotion of een bodybutter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *