18073Ventilatie

Ventileren is een must om te voorkomen dat vocht en schadelijke stoffen zich ophopen. Als u niet genoeg ventileert, leidt dit tot schimmels en huismijt en kunt u bovendien geconfronteerd worden met gezondheidsklachten, zoals benauwdheid en hoesten. Met natuurlijke ventilatie (bijvoorbeeld het openzetten van ramen) komt u een eind, maar veel woningen zijn te goed geïsoleerd om daarmee te volstaan. Mechanische ventilatie is in zo’n geval dé oplossing.

Met een nieuwe ventilatiebox van Haarman kunt u al gauw € 60,- per jaar besparen

Haarman levert diverse soorten ventilatiesystemen van ventilatieroosters tot mechanische woonhuisventilatoren ook wel de ventilatiebox genoemd.

Mechanische ventilatie is een afzuigsysteem door het hele huis dat lucht uit de woning afvoert. Een speciale ventilatormotor zuigt daarvoor via luchtkanalen en ventilatieroosters lucht weg uit de keuken, de badkamer en het toilet. In die kamers zitten daarom afzuigventielen in het plafond of in de muur. De hoeveelheid lucht die wordt afgezogen, stelt u meestal zelf in met een regelaar.

Maakt uw ventilatiebox in huis veel lawaai en zuigt deze slecht af? Is de box ouder dan 15 jaar? Overweeg dan om uw ventilatiebox te vervangen. Zeker als er in de box nog een wisselstroomventilator zit, slurpt deze onnodig veel energie. Met een nieuwe ventilatiebox kunt u al gauw € 60,- per jaar besparen op uw energiekosten.

Vraaggestuurde ventilatie met CO2 sensor

co2 sensor RF
co2 sensor RF

Slimme, vraaggestuurde ventilatiesystemen zorgen voor een optimale regie, zodat u zelf nauwelijks actie hoeft te ondernemen. Aan de hand van CO2-metingen in de ruimtes en de relatieve luchtvochtigheid in de badkamer, bepalen de verschillende systemen zelf waar en hoeveel er geventileerd moet worden. Zo wordt de lucht automatisch op een vooraf ingesteld, optimaal niveau gebracht – zonder dat u daar iets voor hoeft te doen.

Badkamer ventilatie

De badkamer is dé vochtige ruimte bij uitstek. Een stomende douche, een deugddoend bad, stuk voor stuk geven ze heel wat waterdamp af. En die moet natuurlijk uit je badkamer kunnen ontsnappen, anders krijg je af te rekenen met vochtproblemen. Ventileren is dan ook de boodschap.