Wist u dat: een split airco de ruimte niet alleen kan verkoelen, maar tevens ook ontvochtigt, ventileert en zelfs in de winter kan verwarmen!

Airco Enschede
airco split systeem

Niets is zo fijn dan tijdens de hete zomer te kunnen slapen, wonen en werken in heerlijk verkoelde ruimtes. Een goede airco installatie is daarom een must. Graag adviseren wij u bij de keuze van een airco installatie, wij plaatsen deze en verzorgen daarna ook de service en het onderhoud van de door ons geplaatste airco’s.

Een split airco is een vast element en bestaat uit een binnen en buiten unit. Voordat je deze koopt, bepaal je de gewenste ruimte. Denk aan je slaapkamer, woonkamer of kantoor. Er zijn 2 type split unit airco’s: een zelf te installeren aircotoestel en een airconditoning die je door een professionele installateur laat plaatsen.

Simpel gesteld doet een airco het volgende: het zuigt de warme lucht uit een ruimte, koelt die lucht af en blaast de gekoelde lucht opnieuw in de ruimte. Door die constante toevoer van koele lucht daalt de temperatuur.

De koeling gebeurt door een koelstof die in een gesloten circuit aanwezig is in het toestel. De warmte die uit de lucht gehaald wordt, komt uiteindelijk terug in de buitenlucht terecht. Het werkt op precies hetzelfde principe als een ijskast.

Voor grotere vertrekken als kantoren zijn ‘multi-split units’ aan te bevelen. Daarbij is één buitenunit aangesloten op meerdere binnenunits, die overigens wel afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. In grote bedrijfspanden worden vaak koudwatersystemen toegepast. Ook hierbij worden diverse binnenunits op gang geholpen door één buitenunit.

Bent u geïnteresseerd in een airco? Bij Haarman geven wij u graag meer uitleg en informatie en komen vrijblijvend langs voor een offerte.