Veel warm water met een boiler van Haarman

Wilt u snel warm water of levert uw CV-ketel geen warm water? Dan is een boiler de oplossing. Dit toestel voorziet u snel van warm water. Hiermee kunt u gebruik maken van voldoende warm water in de keuken of heerlijke douches nemen. Het toestel heeft een voorraadvat om warm water vast te houden, totdat je al het water verbruikt hebt. Het is dus belangrijk om een toestel te kiezen die groot genoeg is. Heeft u gekozen voor een boiler dan heeft Haarman voor elke woonsituatie de passende oplossing. Bovendien installeren wij deze zelf en regelen de installatie optimaal in. Deskundig en met 2 jaar volledige garantie.

Elektrische boiler

keuken boiler
keuken boiler

Een elektrische boiler zorgt ervoor dat je altijd direct warm water hebt. Je kunt direct warm water tappen. Hoeveel liter het toestel moet hebben, is afhankelijk van de warmwater vraag. Warm water voor in de keuken kan worden opgelost met een kleine watervoorraad. Maar bijvoorbeeld bij het douchen en baden moet er worden gekeken naar de grootte van je huishouden, welk soort douche je gebruikt en hoe lang je doucht. Immers als je het gehele voorraadvat leeg hebt, duurt het even voordat deze opnieuw op temperatuur is.

Close in boiler

Dit is een klein model dat voornamelijk in keukens wordt toegepast of in ruimtes die niet, of niet direct, over een warmwaterleiding beschikken. Bijvoorbeeld in een garage of werkplaats. Als uw CV ketel bijvoorbeeld op zolder hangt, duurt het even voordat het warme water uw keuken bereikt. Dit kan bij veelvuldig tapwatergebruik leiden tot waterverspilling. Een close in toestel kan hierbij een uitkomst bieden.

Plintboiler

De elektrische plintboiler is door zijn compacte formaat zowel staand als liggend prima in een keukenkast te plaatsen. Met zijn bescheiden afmeting kan hij ook moeiteloos achter de plint van elke keukenkast verdwijnen. Deze boilers kunnen zowel Cold fill als Hot fill worden aangesloten. Bij Cold fill wordt het toestel op de koudwaterleiding aangesloten, bij Hot fill wordt het toestel op de warmwaterleiding van de cv-ketel wordt aangesloten.
Door een CombiSwitch te gebruiken kan de Close-in op hetzelfde stopcontact als de vaatwasser worden aangesloten en hoeft er geen aparte stroomgroep geplaatst te worden.

plint boiler
plint boiler

Grotere elektrische boilers

Een grotere elektrische warmwatertoestel om te baden of douchen kan overal worden aangesloten waar elektriciteit beschikbaar is, hier is echter wel een aparte groep voor nodig. Het water wordt verwarmd door middel van een verwarmingselement en een thermostaat en behoeft niet op een CV ketel te worden aangesloten. Dit type boiler wordt veelal toegepast in het geval van centraal geregelde verwarming, bijvoorbeeld in appartementen.

Indirect gestookte boilers

De indirect gestookte boiler wordt aangesloten op de CV ketel door middel van een driewegklep, waardoor u over een grotere hoeveelheid tapwater beschikt. Zo heeft u bij het gebruik van bijvoorbeeld meerdere douches of het vullen van uw bad altijd voldoende warm water beschikbaar. U kunt zelf kiezen hoeveel liter water het toestel moet hebben, hiervan bestaan diverse uitvoeringen.

Naast het voordeel van de grote voorraad aan warm water, is de indirect gestookte boiler tevens energiebesparend. Doordat deze is aangesloten op uw CV ketel, is het voor de ketel niet nodig om zich in te schakelen bij het tappen van maar weinig water. De indirect gestookte boiler is geschikt om aan te sluiten op alle typen CV ketels.

Wij geven u graag meer uitleg en informatie.

Bel 053 4324476 en wij komen geheel vrijblijvend bij u langs voor een offerte.