Veel warm water met een warmtepomp boiler van Haarman

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler is de oplossing voor het bereiden van warm tapwater. Met een warmtepomp boiler wordt een enorme besparing gerealiseerd op stookkosten ten opzichte van traditioneel warmtapwater bereiding via een HR CV-ketel of een standaard elektrische boiler.

Warmtepompboiler

 

Dankzij de ISDE-subsidie mogelijkheden is de besparing zo groot dat terugverdien tijden van de aanschafprijs in minder dan 6 maanden mogelijk zijn.

Warmtepompboilers zijn er in diverse uitvoeringen. Er zijn warmtepompboilers die gekoppeld kunnen worden aan een mechanische ventilatie unit (MV-box). Maar er ook omgevingslucht, ventilatielucht of uit de buitenlucht in combinatie met een wtw-unit behoort tot de mogelijkheden.

Warmtepompboiler besparing

Het belangrijkste argument om een warmtepomp te overwegen is de enorme besparing op de benodigde energie voor het bereiden van het warm tapwater comfort. Daar waar een traditionele 100 liter elektrische boiler gemiddeld circa 2750 kWh op jaarbasis verbruikt kan een 100 liter warmtepompboiler dezelfde hoeveelheid warm tapwater bereiden met een verbruik van slechts 652 kWh. Een warmtepompboiler is daarom de meest duurzame overweging met betrekking tot klimaat en redement.

Met een warmtepomp tapwater bereiden wordt jaar in jaar uit bespaart op energieverbruik daaraan verbonden jaarlijkse kosten.

Heeft u gekozen voor een boiler dan heeft Haarman voor elke woonsituatie de passende oplossing. Bovendien installeren wij deze zelf en regelen de installatie optimaal in. Deskundig en met 2 jaar volledige garantie.

Elektrische boiler

keuken boiler
keuken boiler

Een elektrische boiler zorgt ervoor dat je altijd direct warm water hebt. Je kunt direct warm water tappen. Hoeveel liter het toestel moet hebben, is afhankelijk van de warmwater vraag. Warm water voor in de keuken kan worden opgelost met een kleine watervoorraad. Maar bijvoorbeeld bij het douchen en baden moet er worden gekeken naar de grootte van je huishouden, welk soort douche je gebruikt en hoe lang je doucht. Immers als je het gehele voorraadvat leeg hebt, duurt het even voordat deze opnieuw op temperatuur is.

Close in boiler

Dit is een klein model dat voornamelijk in keukens wordt toegepast of in ruimtes die niet, of niet direct, over een warmwaterleiding beschikken. Bijvoorbeeld in een garage of werkplaats. Als uw CV ketel bijvoorbeeld op zolder hangt, duurt het even voordat het warme water uw keuken bereikt. Dit kan bij veelvuldig tapwatergebruik leiden tot waterverspilling. Een close in toestel kan hierbij een uitkomst bieden.