Wij zijn een CO-gecertificeerd bedrijf

U kunt dat zien aan het CO-vrij logo. Ook kunt u de naam van ons installatiebedrijf terugvinden in het ‘register gasverbrandings- installaties’ op www.co-vrijregister.nl. De installateur draagt ook (digitale) legitimatie bij zich waarmee hij kan aantonen dat hij voor een gecertificeerd bedrijf werkt.CO gecertificeerd

Uw eigen veiligheid is het waard!

Een CO-vrij certificaat krijgt een installatiebedrijf niet zomaar. Hiervoor hebben de installateurs een vaktechnische opleiding gedaan, is de werkwijze in het bedrijf aangepast en is speciale meetapparatuur gekocht. Ook vindt er controle plaats of het installatiebedrijf aan de wettelijke eisen blijft voldoen.

Gasketelwet (CO certificering)

Vanaf 1 april 2023 moeten alle cv-monteurs en gasinstallatiebedrijven in Nederland beschikken
over een Bewijs van Vakmanschap CO en CO certificering die ook wel de
gasketelwet wordt genoemd. Al onze medewerkers die werkzaamheden aan verwarmingsinstallaties uitvoeren hebben deze extra opleiding gevolgd en zijn bevoegd deze werkzaamheden uit te voeren.

De gasketelwet wordt niet alleen aan medewerkers verplicht gesteld echter bent u ook als consument genoodzaakt verwarmingswerkzaamheden te laten uitvoeren door een bedrijf die aan deze verplichting en opleiding heeft voldaan. De gasketelwet is namelijk in het leven geroepen nadat er vele ongevallen (met dodelijke afloop) hebben plaatsgevonden doordat ongeschoolde personen verwarmingswerkzaamheden hebben uitgevoerd. Dit met name op het gebied van koolmonoxide.