Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is de snelste manier van verduurzamen. Je breidt namelijk je bestaande cv-installatie uit met een warmtepomp. Je bent daarmee niet volledig van het aardgas af, maar bespaart jaarlijks tot wel 70% op je gasverbruik zonder eerst ingrijpend te hoeven verbouwen. Met de extreem gestegen gasprijzen en het aanpassen van de salderingsregeling is een hybride warmtepomp een goed alternatief voor zonnepanelen. Óf een mooie uitbreiding als je al zonnepanelen hebt.

Het hele jaar door comfort

Verwarmen in de winter, koelen in de zomer

Een vaak vergeten voordeel van een warmtepomp is dat het proces van verwarmen ook om te draaien is.  De warmtepomp maakt dan geen warm, maar koud water waarmee de temperatuur van je woning naar beneden gebracht kan worden. Met steeds warmer wordende zomers geniet je dan het hele jaar door van een comfortabel binnenklimaat.

 

Haarman is een Remeha hybrid hero!

Onze partner Remeha heeft ons benoemd tot hybrid hero! En dat willen we natuurlijk graag met jullie delen. Remeha is in Nederland koploper op de markt van cv-ketels en hybride warmtepompen.

 

 

 

Wat kost een Hybride Warmtepomp en wat levert het op?

Een Hybride Warmtepomp is geschikt voor bestaande woningen. De gemiddelde levensduur is 15 tot 20 jaar en kost in veel gevallen tussen de €3.000,- en € 4.000,-. Dit bedrag is de netto investering inclusief installatie en na aftrek van de subsidie. Gemiddeld krijg je ongeveer €2400,- subsidie op de aanschafprijs van een Hybride Warmtepomp. De investering en subsidie kunnen oplopen wanneer je een hoger vermogen Hybride Warmtepomp nodig hebt. Wij adviseren je hierover tijdens de intake

Het percentage waarmee je je gasverbruik kan verminderen hangt sterk af van de mate waarin je woning geïsoleerd is en de manier waarop de warmte afgegeven wordt (vloerverwarming of radiatoren bijvoorbeeld). Minder goed geïsoleerde woningen en reguliere radiatoren zorgen voor een 30  – 50% besparing van de gaskosten waar een beter geïsoleerde woning en vloerverwarming met gemak 70% of hoger gerealiseerd kan worden. In combinatie met de beschikbare subsidie(s) is de investering vaak al binnen 7 jaar terugverdiend.

De hoeveelheid extra stroom die de hybride warmtepomp nodig heeft hangt sterk af van de hoeveelheid gas die je gaat besparen. De hybride warmtepomp gebruikt ongeveer 1,5 kWh extra energie voor elke m³ die bespaard wordt. Bij een verbruik hoger dan 1000m³ is een Hybride Warmtepomp al snel rendabel, ongeacht de isolatiewaarde van de woning.

Afhankelijk van het type Hybride Warmtepomp en het huidige gasverbruik, gebruikt de Hybride Warmtepomp ongeveer 1200 kWh tot 1700 kWh aan stroom per jaar. Het maximale verbruik is 4000 kWh. Onderstaand is een realistisch praktijkvoorbeeld geschetst bij een goed geïsoleerde woning met vloerverwarming of nieuwe radiatoren.

 

Ja

Installatie door Haarman

Haarman is een F-gassen BRL 100 gecertificeerd bedrijf.
Wat is het doel van een Fgassen certificaat? Een F-Gassencertificaat toont aan dat wij een hoogwaardige kwaliteit bieden op het gebied van warmtepompen en airco’s en bovendien voldoen aan de Europese en Nederlandse wettelijk gestelde eisen.