One Flow kalkpreventieOne flow

Duurzame oplossing

Geen chemische reactie, geen zout, geen slecht werkende magneten. Het OneFlow OFTWH-R kalk neutralisatie systeem is uniek. Het geavanceerde filtersysteem zorgt voor DUURZAME kalkpreventie tussen de 99% en 100%, maar zonder het verlies van gezonde mineralen voor de mens, zoals: calcium en magnesium. Dit Anti Kalk systeem gebruikt geen water en elektra en creëert ook geen afvalwater, dus een afvoer is ook overbodig.

Dit systeem is ontwikkeld in de Verenigde Staten en heeft zich daar al meer dan 10 jaar bewezen. Daarom kan met recht worden gezegd, dat dit systeem zich ieder jaar bewijst als zeer effectieve oplossing tegen kalk.

De Watts OneFlow OFTWH-R is een makkelijk te installeren en te gebruiken kalk neutralisatie systeem. Er zitten vele voordelen aan het OneFlow systeem, maar het belangrijkste is dat het de kalk in uw leidingwater een halt toeroept.

De Watts OneFlow OFTWH-R is geschikt, om voor een standaard huishouden van 1-3 personen. De OneFlow heeft voldoende capaciteit om uw huishouden op piekmomenten van water te voorzien. Voor grotere huishoudens kunt u beter voor de OFTWH kiezen, geschikt voor 4-6 persoons huishouden.

Alle belangrijke voordelen op een rij:

 • Zout- en chemicaliënvrijOne Flow 2
  Er worden geen additieven aan het water toegevoegd.
 • Geen elektriciteit
  OneFlow® werkt autonoom. Er is dus geen stopcontact nodig.
 • Zonder afvalwater
  Geen spoeling en dus ook geen onnodig waterverbruik.
 • Milieuvriendelijke technologie
  Geen waterverspilling, en er is geen elektriciteit of zout nodig.
 • Compacte en eenvoudige installatie
  OneFlow® is een compact toestel, dat – afhankelijk van het type – hangend of staand geplaatst wordt.
 • Veilig voor leidingen en toestellen
  OneFlow® verwijdert ook bestaande kalk, waardoor leidingen en toestellen kalkvrij blijven.
 • Minimaal onderhoud
  Geen onderhoudscontract. Afhankelijk van het type dient u de patroon of de media elke twee of drie jaar te vervangen.
 • Energiebesparend
  Geen onnodig waterverbruik. En minder kalkaanslag zorgt voor een beter rendement van de verwarmingsinstallatie.
 • Gezondheid
  Alle vitale mineralen blijven in het water aanwezig.

Zeer voordelige, levenslange oplossing

De OneFlow systemen zijn relatief zeer voordelig, vergeleken met een waterontharder op basis van zout. Voor een waterontharder in dezelfde categorie, betaalt u al snel rond de €1.000 tot €1.500,- Daarbij heeft u kosten voor elektra, spoelwater en onthardingszout, alhoewel dit laatste niet heel prijzig is.

Iets dat wel in de kosten kan lopen is de installatie van een conventionele waterontharder. Hier dient doorgaans watervoorziening en afvoer voor te worden aangelegd en dat is normaal gesproken ook een klus voor specialisten. Het Oneflow kalk neutralisatie systeem is veel eenvoudiger aan te sluiten. Bekijk hiervoor het installatie filmpje op deze pagina. Het systeem is vrij gemakkelijk te implementeren voor een doehetzelver, maar ook minder handige consumenten zijn hiertoe instaat.

Als we dit vergelijken met de OneFlow OFTWH-R, waar wij een TAC patroon bij leveren, dan bent u al 2-3 jaar kalkvrij!
Wanneer u nog eens 2 TAC filters zou aanschaffen, dan bent u al rond de 7 a 8 jaar kalkvrij en u zit nog steeds onder de aanschafwaarde van de waterontharder op basis van zout.
De meeste waterontharders zullen na een jaar of 10 wel hun beste tijd wel hebben gehad en waarschijnlijk aan vervanging toe zijn. De OneFlow niet! U plaatst een nieuw patroon in de OneFlow en deze gaat gewoon verder. Het is geen mechanisch / elektronisch systeem, dus nagenoeg onderhoudsvrij en niet gevoelig voor slijtage, zoals bij elke andere waterontharder. De OneFlow gaat in principe een levenslang mee.

Hoe werkt de OneFlow tegen kalk?

Zodra water de OneFlow instroomt, loopt dit door het gepatenteerde TAC patroon (Template Assisted Crystallization). Dit patroon zorgt ervoor dat calcium en magnesium (twee zeer gezonde ionen voor het menselijk lichaam) kristalliseren tot inerte microscopische zachte kalkkristallen. Deze kunnen zich niet meer hechten in buizen en oppervlakten.Montage One Flow

De kristallen zijn hittebestendig en blijven 3 a 4 dagen in stand. Lang genoeg om kalk vorming in uw woning tegen te gaan.
Er zit gemiddeld 20 liter water in de leidingen van een woning in Nederland of België. Een tweepersoonshuishouden gebruikt al meer dan 10 keer deze hoeveelheid (ongeveer 250 tot 300 liter) water per dag! Tegen de tijd dat de kristallen verdwijnen, is het water al lang uw systeem uit.

Wanneer u langdurig op vakantie gaat, dan kan water langer blijven staan. Echter de sporen van kalk lossen op wanneer de OneFlow uw water weer behandeld. Al zeer snel na uw eerste waterafname, zal bestaande kalk oplossen in het water en verdwijnen. De zachte kristallen die door uw systeem stromen werken als een sneeuwbal – effect waardoor reeds bestaande kalk loskomt uit uw leidingen.